Zware schorsing voor Fellaini na elleboog aan Huth

De Engelse Voetbalbond FA heeft Rode Duivel Marouane Fellaini en Robert Huth een schorsing van drie speeldagen opgelegd wegens gewelddadig gedrag in de partij tussen Manchester United en Leicester City afgelopen zondag. Dat meldde de FA donderdag.

Het incident tussen Fellaini en Huth vond plaats in de 21e minuut van de partij. Fellaini werd aan de haren getrokken door de Duitse verdediger en trakteerde hem daarop op een elleboogstoot.

Acties die de scheidsrechters niet waarnemen, worden in de Premier League beoordeeld door een panel van drie oud-scheidsrechters. Vooraleer het tot een aanklacht komt, moet het panel een unanieme beslissing nemen. Beide spelers hadden tot woensdagavond om te reageren op het schorsingsvoorstel, maar gingen akkoord met de strafmaat. Huth gaf in zijn verdediging wel aan dat hij een schorsing van drie speeldagen “overdreven” vond. Door de schorsingen is het seizoen van beide spelers in de Premier League meteen afgelopen. Er staan in Engeland immers maar twee speeldagen meer op het programma.

Ook Mousa Dembélé werd deze week aangeklaagd door de FA, wegens gewelddadig gedrag in de titelwedstrijd van maandag tussen Chelsea en Tottenham Hotspur (2-2). Net voor het einde van de eerste helft was de middenvelder van Tottenham betrokken in een incident met Chelsea-aanvaller Diego Costa. In het tumult krabde Dembélé de Spaanse international in het gezicht. De scheidsrechter had het voorval niet gezien, maar ook Dembélé wordt nu vervolgd op basis van videobeelden. De Tottenham-middenvelder moet een zware schorsing vrezen.