Nieuwe Britse krant doet na twee maanden al boeken toe
Bij de lancering op 29 februari werden twee miljoen exemplaren gratis uitgedeeld Foto: REUTERS

De Britse krant ‘The New Day’, die eind februari werd gelanceerd, houdt het alweer voor bekeken. Er werden niet genoeg exemplaren verkocht om de krant draaiende te houden, zo maakte uitgever Trinity Mirrors bekend.

The New Day werd gelanceerd voor ‘mensen die geen kranten meer lezen’, maar die zijn dus niet zo gemakkelijk te overhalen. Tien weken nadat de nieuwe Britse krant, die zich in tegenstelling tot de concurrenten politiek neutraal hield, in de markt werd gezet houdt die alweer op te bestaan.

De krant werd samengesteld door 25 journalisten die stukken plukten uit The Daily Mirror, het nieuwsbureau Press Association en de regionale kranten van Trinity Mirror, dat vorig jaar nog de krantengroep Local World kocht.

Opvallend was dat de krant geen eigen website had, wel een Facebook- en een Twitterpagina: een poging om kosten te besparen en het businessmodel te vereenvoudigen.

Het doel was om 200.000 exemplaren per dag te verkopen, maar de grens is de laatste weken teruggevallen tot onder 40.000. Daarom zal vrijdag alweer de laatste editie van de krant verschijnen.

‘We hebben altijd gezegd dat het om een experiment ging en dat we niet zouden twijfelen om te stoppen mocht dit businessmodel niet werken’, aldus een woordvoerster van Trinity Mirror. ‘Dit bevestigt alleen maar dat het uitdagende tijden zijn voor de printmarkt.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in