Jenson Button reageert verbaasd op promotie Verstappen: “Hij heeft nog tijd genoeg”
Foto: REUTERS

Dat Max Verstappen de plaats van Daniil Kvyat inneemt bij Red Bull, zorgt bij Jenson Button voor gefronste wenkbrauwen. Via Twitter drukt de ex-wereldkampioen zijn verbazing uit. “Echt waar? Een slechte wedstrijd en Kvyat wordt aan de kant gezet. Wat dan met zijn podium in de vorige race?#kortgeheugen”, stelt Button.

Red Bull maakte donderdag bekend dat Max Verstappen voortaan voor Red Bull zal uitkomen en bij het team de plaats inneemt van Kvyat. De Rus wordt op zijn beurt teruggezet naar Toro Rosso, waar hij Verstappen vervangt. Tijdens de vorige GP in Sotsji had Kvyat voor ophef gezorgd door met een onhandig manoeuvre Sebastian Vettel uit de wedstrijd te rijden. De viervoudige wereldkampioen moest in zijn Ferrari al noodgedwongen in de eerste ronde de handdoek gooien en reageerde verbolgen.

Red Bull legt donderdag uit dat Verstappen gepromoveerd wordt op basis van zijn prestaties. Button verwijst daarop naar de podiumpaats die Kvyat half april tijdens de GP van China, de derde WK-manche, behaalde. Hij werd toen knap derde in Shanghai.

Button, die op zijn beurt bij McLaren de hete adem van ‘jonge wolf’ Stoffel Vandoorne in de nek voelt, zegt het talent van de 18-jarige Verstappen te erkennen. “Maar hij heeft nog genoeg tijd”, klinkt het.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in