Fabian Cancellara geveld door buikgriep: “Giro niet in gedrang”
Foto: BELGA

Een dag voor de start van de Ronde van Italië ligt Fabian Cancellara ziek in bed. De Zwitserse hardrijder is geveld door buikgriep en koorts, zo laat hij donderdag in een tweet weten. “Enorm jammer”, zegt ploegleider Dirk Demol van Trek-Segafredo, “maar we hebben hem wel net ingeschreven voor de start, dat komt wel goed.”

Cancellara trainde woensdagochtend en kreeg na afloop last van buikgriep. “Het is op de middag begonnen”, lichtte ploegleider Demol toe vlak na de ploegleidersvergadering donderdagochtend in Apeldoorn. “Fabian is in bed gekropen en heeft de ganse dag last gehad van koorts.”

Cancellara was de topfavoriet voor de openingstijdrit van 9,8 kilometer door Apeldoorn op vrijdag, de laatste kans wellicht voor de afscheidnemende kopman van Trek-Segafredo om de roze trui te grijpen. “Twee dagen voor de start van een ronde zo’n griepje hebben is natuurlijk niet ideaal”, beseft Demol, “maar hij kan morgen vrijdag al weer beter zijn. Vanmorgen had hij al geen koorts meer. Vandaag doet hij het nog rustig aan en hij neemt gewoon de start vrijdag. We zien wel hoe het loopt.”