Rode Duivels blijven tweede op FIFA-ranking
Foto: AFP

De Rode Duivels behouden donderdag de tweede plaats op de landenranglijst van de wereldvoetbalbond FIFA. België totaliseert 1364 punten, en moet alleen vicewereldkampioen Argentinië (1532 punten) voor zich dulden. De Argentijnen stootten vorige maand de Duivels, die de ranking aanvoerden sinds november 2015, van de eerste plaats.

Chili (1353 ptn) behoudt de derde plaats voor Colombia (1337 ptn) en wereldkampioen Duitsland (1309 ptn). Ook de rest van de top tien verandert niet met achtereenvolgens Spanje, Brazilië, Portugal, Uruguay en Engeland.

Sinds de publicatie van de vorige FIFA-ranglijst op 7 april speelden de troepen van Marc Wilmots geen enkele interland. De Belgen komen voor het eerst weer in actie op zaterdag 28 mei in het Stade de Genève tegen Zwitserland. Daarna volgen in aanloop naar het EK nog thuiswedstrijden tegen Finland (op woensdag 1 juni) en Noorwegen (op zondag 5 juni).

De drie tegenstanders van de Duivels in de groepsfase van het EK van komende zomer in Frankrijk - Italië, Ierland en Zweden - staan respectievelijk vijftiende, 31e en 36e op de FIFA-ranking. Ook zij behouden hun positie. De volgende ranglijst wordt op 2 juni bekendgemaakt.