Bij een verkeersongeval in Leuven is woensdagavond een fietser zwaargewond geraakt. Dat meldt de Leuvense lokale politie. De jongeman werd aangereden door een personenwagen en met zware verwondingen aan het been overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de personenwagen bleek teveel gedronken te hebben.

Het ongeval gebeurde rond 18.00 uur toen de 21-jarige student aan de Naamsepoort stond te wachten voor het rode verkeerslicht. Een automobilist die uit de richting van de Naamsevest kwam en de Kardinaal Mercierlaan wilde inrijden, verloor de controle over het stuur, reed over twee verkeerseilanden, ramde de paal van een verkeerslicht en een verkeersbord en reed de fietser aan. Die kwam met een klap tegen het wegdek terecht. Hij werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis.

De bestuurder van de auto legde een positieve ademtest af. Zijn zwaar beschadigde wagen werd getakeld. Door de klap waren de verkeerslichten een tijdlang defect en lagen er brokstukken op de rijbaan, wat heel wat verkeershinder veroorzaakte. Nadat de brokstukken waren opgeruimd en een oliespoor was opgekuist, kon het verkeer weer rijden. Een paar uur later waren ook de verkeerslichten weer in werking.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in