'Impressionante' Max Verstappen krijgt vast zitje bij Red Bull
Max Verstappen Foto: Toro Rosso
Max Verstappen reageert verheugd op zijn promotie van Toro Rosso naar het hoofdteam van Red Bull. Op zijn website heeft de 18-jarige Nederlander het donderdag over "een waanzinnige kans".

Donderdagochtend raakte bekend dat de Nederlander Max Verstappen de overstap maakt van Toro Rosso naar Red Bull Racing. De jonge Nederlander zal vanaf de GP van Spanje de teamgenoot worden van Daniel Ricciardo. Daniil Kvyat, die tijdens de GP van Rusland geen goede beurt maakte, zal de omgekeerde overstap maken. De Rus keert immers terug naar het zusterteam Toro Rosso.

“Max heeft bewezen een uiterst jong talent te zijn”, verklaart Christian Horner, teambaas bij Red Bull Racing. “Zijn resultaten bij Toro Rosso zijn impressionant. We zijn dan ook erg blij om hem de kans te geven om voor Red Bull Racing te rijden”, klinkt de eerste reactie bij Red Bull. "We bevinden ons in de unieke situatie dat we vier rijders hebben bij Red Bull Racing en Toro Rosso die een contract hebben met lange termijn. We zijn dus in staat om flexibel te zijn met onze rijders en ze dus tussen de twee teams te laten wisselen."

Horner bevestigt ook dat Kvyat opnieuw teruggaat naar Toro Rosso. "Daniil zal de mogelijkheid krijgen om verder te ontwikkelen bij Toro Rosso. Hij kent het team en krijgt de kans om terug in vorm te raken en om zijn kunnen te laten zien."

Uitzonderlijke uitdaging

De een zijn dood, is de ander zijn brood, zo wil het spreekwoord dan. Verstappen was alvast in de wolken over zijn 'transfer'. "Deze volgende stap in mijn nog prille Formule 1-carrière is een waanzinnige kans en ik ben Red Bull Racing en Dr. Helmut Marko dan ook zeer dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Het betekent voor mij een nieuwe uitdaging, waarbij ik snel veel kan opsteken in de omgeving van het topteam Red Bull Racing. Daarnaast kijk ik er enorm naar uit om samen te werken met en te leren van een ervaren en bewezen teamgenoot zoals Daniel Ricciardo is." 
 

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: