In Nederland is beroering ontstaan over een filmpje van de getuigen van Jehova over homoseksualiteit. In het filmpje, dat gericht is aan kinderen, vertelt een moeder aan haar dochter dat een gezin uit een vader en een moeder moet bestaan. Wie anders leeft, kan niet naar het paradijs.

Op hun site publiceren Jehova’s Getuigen wel meer kinderfilmpjes, het zijn professioneel gemaakte animatievideo’s die er voor kinderen aantrekkelijk uitzien. In dit filmpje komt een meisje van school en heeft ze vragen voor haar moeder: een vriendje maakte een tekening met twee moeders op.

“Mensen hebben hun eigen ideeën over wat goed en slecht is. Maar wij willen weten wat Jehova vindt”, antwoordt de moeder. ‘Slecht’ is volgens de video duidelijk als een koppel niet uit een man en een vrouw bestaat, maar uit twee mannen of twee vrouwen. Dergelijke levenswijze is niet zoals jehova het wil en daarom kunnen homo’s niet in het paradijs. Wie toch in het paradijs wil, “moet dingen achter zich laten”, klinkt het in de video.

Als beeldspraak vergelijkt de moeder de situatie zelfs met iemand die in het vliegtuig wil stappen met een verboden voorwerp. Dat zal hij ook moeten achterlaten indien hij meewil. Homoverenigingen in Nederland noemen het filmpje harteloos en vragen dat het van de site wordt verwijderd. Daar gaan Jehova’s Getuigen voorlopig niet op in. Volgens hen is het filmpje niet bedoeld om iemand te beledigen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in