Bisschop Bonny: “Er is nog niets beslist over islamonderwijs”
Foto: BELGA

“Over het invoeren van maatregelen zoals gebedsruimtes voor moslims, het toelaten van hoofddoeken of een extracurriculair vak islam in katholieke scholen, is nog niets fundamenteels beslist.” Dat zegt Olivier Lins, de woordvoerder mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen en referent voor het katholiek onderwijs bij de Bisschoppenconferentie.

De woordvoerder noemt de plannen van topman Lieven Boeve van Katholiek Onderwijs Vlaanderen niet meer dan “een proefballon”. “Een proefballon die wel veel wind veroorzaakt, maar dat is niet echt nodig, want er is nog niets beslist hierover op het niveau waar die beslissing moet genomen worden”, aldus de woordvoerder van de bisschop.

Of ze dan niet ingelicht zijn over de plannen in het katholiek onderwijs bij de instanties van de katholieke Kerk in Vlaanderen? “Er wordt al heel lang gesproken over de zogeheten dialoogschool”, zegt Lins. “ In die zin is wat Lieven Boeve zegt geen nieuwsfeit voor ons. Op de inhoud van wat hier voorgesteld wordt, wil de bisschop dan ook niet ingaan, net omdat er nog niets beslist is.”

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in