Rijdt Max Verstappen vanaf de GP van Spanje voor Red Bull?
Max Verstappen Foto: Toro Rosso
De geruchtenmolen in de Formule 1 rondom Max Verstappen, Daniil Kvyat en Red Bull draait momenteel op volle toeren.

Red Bull is niet te spreken over wat er is gebeurd tijdens de GP van Rusland. Daniil Kvyat reed tijdens het begin van zijn thuisrace twee keer tegen Sebastian Vettel. De Duitser crashte uiteindelijk in de muur en moest opgeven. Voor Red Bull betekende het dan weer het begin van een slechte race die zonder punten zou eindigen.

De persoon van Daniil Kvyat is door de aanrijdingen serieus ter discussie komen te staan binnen het team.  In die mate zelfs dat binnen Red Bull overwogen zou worden om Max Verstappen van Toro Rosso naar Red Bull te promoveren. Daniil Kvyat zou daarbij dan de omgekeerde richting uitgaan en terugkeren naar Toro Rosso.

Er zijn daarbij verschillende mogelijke pistes. Zo zou Verstappen het racezitje van Kvyat voor één of meerdere races kunnen overnemen, in afwachting van het feit dat Kvyat opnieuw enigszins alles terug op orde heeft. Verstappen zou ook definitief naar Red Bull kunnen promoveren, iets dat voor ten vroegste volgend jaar werd verwacht.

Een mogelijke overstap van Toro Rosso naar Red Bull zou voor Verstappen reeds tegen de volgende race kunnen, de GP van Spanje. Ook een mogelijkheid is dat men de GP van Spanje afwacht en Verstappen eventueel tijdens de week na de GP van Spanje voor Red Bull laat deelnemen aan de tweedaagse F1-test. Dit zou dan een goede voorbereiding kunnen zijn voor de race die daarop volgt, de GP van Monaco.

Volgens sommigen zou Red Bull zelfs al beslist hebben om Verstappen in Spanje reeds voor Red Bull te laten rijden. Wat er ook van aan is, Red Bull heeft nog niet gereageerd, laat staan het nieuws bevestigd. 

De geruchtenmolen draait ondertussen alvast op volle toeren en meestal geldt in de F1 ook het gezegde: Waar rook is, is vuur ...

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: