Man uit Knokke krijgt acht jaar cel voor twee brutale verkrachtingen
Archieffoto Foto: Photo News

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 39-jarige man uit Knokke-Heist veroordeeld tot acht jaar effectieve celstraf voor twee verkrachtingen met foltering. Joery A. bond zijn slachtoffers vast en verkrachtte hen met verschillende voorwerpen.

Eind september 2014 verbleef N.C. (36) in Blankenberge in het appartement van een kennis van de beklaagde. Ze werd er tweemaal verkracht door Joery A., maar liet zich toch verleiden om mee te gaan naar zijn huis in Knokke-Heist. De beklaagde had haar immers vijftien gram speed beloofd. Het slachtoffer werd er echter vastgebonden met een touw en opnieuw verkracht.

Joery A. verliet begin december 2015 een opvangcentrum voor drugsverslaafden en kreeg onderdak bij A.T. (43) in Oostende. Op 5 december greep hij de vrouw bij de keel en maakte hij haar armen vast. Sinds die verkrachting zit de beklaagde in voorlopige hechtenis.

Foltering

Volgens Joery A. was er sprake van seks met onderlinge toestemming. N.C. zou hij naar eigen zeggen zelfs nooit gekend hebben. De verdediging vroeg dan ook de vrijspraak.

De rechter veroordeelde de man uit Knokke-Heist uiteindelijk tot acht jaar effectieve celstraf voor verkrachting met foltering, omdat hij het slachtoffer vastbond en hij ook verschillende voorwerpen, zoals gloeilampen, gebruikte.

Hij is ook voor tien jaar zijn burgerrechten kwijt. Slachtoffer N.C. kreeg een schadevergoeding van 7.600 euro toegewezen.