Opnieuw ton cocaïne ontdekt in marmeren blokken
Foto: FGP Limburg

De federale gerechtelijke politie (FGP) van Limburg heeft vorige week in marmeren blokken opnieuw bijna een ton cocaïne ontdekt. In de Paasvakantie werd al 1,5 ton coke in marmeren blokken aangetroffen. Dat heeft het parket van Limburg maandag laten weten.

De groothandelsprijs van de in totaal bijna 2,5 ton cocaïne bedraagt 75 miljoen euro, de straatwaarde is een veelvoud. Het gaat om de grootste cocaïnevangst ooit in Limburg.

De inbeslagname van het Paasweekend was het resultaat van huiszoekingen in bedrijfsgebouwen in Heist-op-den-Berg, Lommel en Overpelt. Er gebeurden ook huiszoekingen in verschillende woningen van verdachten in Lanaken, Maasmechelen en Dilsen-Stokkem. Afgelopen vrijdag nog verlengde de raadkamer van Hasselt de aanhouding van vier verdachten uit Maasmechelen en Dilsen-Stokkem.

Het onderzoek ging intussen voort, en zo kwam de FGP van Limburg een volgende zending van vijf marmeren blokken op het spoor die per vrachtschip vanuit Zuid-Amerika naar de haven van Antwerpen waren gekomen. Daar werden ze in beslag genomen.In twee blokken, die meer dan 16 ton wogen, werd het afgelopen weekend opnieuw een grote partij cocaïne van ongeveer 928 kg aangetroffen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig