Castors Braine klopt Namen in openingsduel finale play-offs vrouwenbasket
Foto: BELGA

Castors Braine heeft zondag de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs in de Belgische basketbalcompetitie voor vrouwenteams gewonnen. De titelverdediger versloeg Bekerwinnaar Namen in eigen huis met 73-63 (rust: 40-26) en komt zo 1-0 voor in de confrontatie die volgens een best-of-three wordt gespeeld.

Zoals aangekondigd toverde Castors Braine in het eerste finaleduel Ann Wauters uit zijn hoed. Belgiës beste basketbalspeelster tekende voor 13 punten en 6 rebounds. Sidney Spencer (17 punten) en Celeste Trahan-Davis (13 punten, 9 rebounds) hielpen de 35-jarige Wauters aan een makkelijke zege.

Namen was de hele wedstrijd op achtervolgen aangewezen. In het derde kwart bedroeg het maximale verschil 17 punten (47-30). De bekerwinnaar knokte zich onder impuls van Astou Traore (19 punten en 7 rebounds) terug in de wedstrijd, maar kwam maar tot op vijf punten. Uiteindelijk bouwde Castors de voorsprong opnieuw uit tot tien punten.

Castors Braine plaatste zich voor de vierde opeenvolgende keer voor de Belgische finale en wil zich voor de derde keer op rij kronen tot landskampioen bij de vrouwen. Namen staat sinds 2012 voor de vierde keer in de finale, maar wacht al sinds 2013 op een nieuwe titel. Castors Braine is in competitieverband al sinds 17 november 2013 ongeslagen, maar verloor in de finale van de Beker van België wel van de Naamse basketvrouwen (80-79).

De tweede finalematch wordt woensdag 4 mei afgewerkt in Namen (20u45). Een eventuele belle vindt op 7 mei opnieuw plaats in Braine (20u30).