David Goffin opent in Madrid tegen Fransman Lucas Pouille
Foto: AFP

Twaalfde reekshoofd David Goffin (ATP 13) neemt het maandag in de openingsronde van het Masters 1.000-tennistoernooi van het Spaanse Madrid (gravel/4.771.360 euro) op tegen de Franse kwalificatiespeler Lucas Pouille (ATP 56).

Het wordt de tweede confrontatie op het ATP-circuit tussen de Belgische nummer een en de 22-jarige Fransman. Begin dit jaar bleek Pouille te sterk voor de 25-jarige Goffin op het ATP-toernooi in het Australische Brisbane.

David Goffin werd vrijdag nog uitgeschakeld in de kwartfinales van het ATP-toernooi van München, waar hij in drie sets verloor van de Duitse belofte Alexander Zverev (ATP 49). Overleeft Goffin de eerste ronde, wacht een ronde later opnieuw een kwalificatiespeler of de Amerikaan Sam Querrey (ATP 37). In de achtste finales staat mogelijk een confrontatie met de als vijfde geplaatste Spaanse gravelspecialist Rafael Nadal (ATP 5) op het programma.

Goffin, de enige landgenoot op de hoofdtabel, bereikte vorig jaar de tweede ronde op het prestigieuze graveltoernooi in de Spaanse hoofdstad. Daarin bleek de Japanner Kei Nishikori (ATP 6) een maatje te groot.