IJzersterk Club Brugge neemt wraak op Racing Genk
Foto: BELGA

Club Brugge heeft op klinkende wijze revanche genomen op Racing Genk voor de 4-2 nederlaag in de Cristal Arena. In Brugge won Club met duidelijke 3-1 cijfers na goals van Denswil, Vormer en Refaelov. Door deze overwinning zet Club Brugge Anderlecht weer op drie punten in de strijd om de titel.

Michel Preud’homme behield het vertrouwen in Abdoulay Diaby nadat de spits zijn onvrede had geuit na zijn wissel in de match tegen Oostende. Daardoor begon Jelle Vossen opnieuw op de bank, Dierckx en Wesley vielen naast de selectie. Bij Racing Genk kon Peter Maes opnieuw een beroep doen op Ruslan Malinovsky. De Oekraïner ontbrak vorige week wegens schorsing en verving de geblesseerde Kebano.

Club speelde dan wel met zijn sterkste elf, toch kwam de eerste kans van de wedstrijd op naam van Racing Genk. Leon Bailey werd even uit het oog verloren in de zestien na een lage voorzet van Thomas Buffel. De beloftevolle Jamaicaan controleerde de bal goed, maar schoot daarna bijzonder zwak in de armen van een opgeluchte Butelle. Club ontsnapte al vroeg aan een verrassende 0-1, maar daarna schakelde blauw-zwart snel een versnelling hoger.

Sterke ‘Jos’

Denswil loste al een eerste waarschuwingsschot met een kopbal over de lat, vijf minuten later was het wel raak voor de Nederlandse verdediger. Nadat Genk een corner niet weg kregen, waren Engels en Denswil blijven hangen rond de Limburgse zestien. Meunier legde de bal op het hoofd van Engels, die kopte tegen een Genkse verdediger en legde de bal perfect breed in de herneming voor Denswil. De ex-Ajacied raakte de bal niet vol, maar wel voldoende voor de 1-0 voorsprong na 21 minuten. Onder impuls van een sterke José ‘Joske’ Izquierdo ging Club nadrukkelijk op zoek naar een tweede goaltje voor de rust, na enkele net-niet pogingen was het dan toch raak net voor het rustsignaal. Ruud Vormer knalde een strakke voorzet van Diaby zonder twijfelen hoog in doel en zorgde er zo voor dat Club op rozen de rust in ging.

Eerredder valt dan toch

Blauw-zwart ging op hetzelfde elan door in de tweede helft, maar een goed keepende Bizot hield Izquierdo met een reflexredding van de 3-0. Draaischijf Malinovsky viel even voor het uur uit met een pijnlijke blessure, waarna Genk er bijna helemaal niet meer uitkwam. Refaelov legde de 3-0 netjes in het netje na flauw verdedigen van Ndidi, invaller Vossen trapte de bal nog op de paal. Genk kwam dicht bij de eerredder na een goede ingeving van Karelis, die de bal probeerde te lobben in het lege doel, maar de slecht uitgekomen Butelle haalde opgelucht adem toen hij de bal op het dak van het doel zag vallen. De 3-1 kwam er alsnog, toen Karelis moederziel alleen een hoekschop mocht binnenduwen. Het was het eerste tegendoelpunt voor Club Brugge in eigen huis deze Play-off 1. De late Genkse goal verpestte het feestje echter niet meer, Club Brugge won overtuigend en zet zo Anderlecht weer op drie punten. Racing Genk blijft vierde en voelt stilaan de hete adem van Oostende in zijn nek.