Tim Gajser zegeviert, Romain Febvre blijft nipt WK-leider

Tim Gajser (Honda) heeft zondag de Grote Prijs motorcross van Letland in de MXGP-klasse gewonnen. In de zesde WK-manche eindigde de Sloveen in Kegums voor de Italiaan Antonio Cairoli (KTM) en de Fransman Romain Febvre (Yamaha). Jérémy Van Horebeek (Yamaha) was de eerste Belg op de vierde plaats. Febvre, de regerende wereldkampioen, telt bovenin de WK-stand slechts één punt meer dan Gajser.

In Letland ging de zege in de eerste reeks naar Gajser, voor de Duitser Maximilian Nagl (Husqvarna), Cairoli en Van Horebeek. Febvre, vijfde in reeks 1, was de beste in de tweede reeks. Cairoli werd tweede, Van Horebeek derde. Gajser kwam ten val, maar finishte uiteindelijk nog als vierde.

Kevin Strijbos (Suzuki) eindigde op de 14e plaats in de GP. Clément Desalle (Kawasaki) werd 22e, hij verscheen niet aan de start van de tweede reeks.

In de WK-stand heeft Febvre 260 punten, Gajser 259. Cairoli is derde met 213 punten. Van Horebeek klimt van de zesde naar de vijfde plek met 200 punten.

WK-leider Jeffrey Herlings (KTM) won de GP in de MX2. De Nederlander blijft zo foutloos. Hij won alle 12 reeksen van dit seizoen, goed voor de maximumscore van 300 punten in de WK-stand. Brent Van Doninck (Yamaha) was de eerste Belg op de negende plaats in de GP van Letland. De volgende GP vindt volgende week zondag in het Duitse Teutschenthal plaats.