Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is ‘geschokt en verbolgen’ door de agressiviteit waarmee de politie zaterdagavond geconfronteerd werd, na de match Antwerp-Eupen.

Zaterdagavond hebben verschillende Antwerp-supporters zich bezondigd aan vandalisme na de wedstrijd Antwerp-Eupen . Vlak na de match stormden enkele honderden Antwerp-supporters naar het vak van Eupen, uit op een gevecht. De politie kon al te harde confrontaties vermijden met het waterkanon, waarop de relschoppers een bushokje vernielden en een politiecombi in brand staken.

De Wever: ‘Geschokt en verbolgen door agressiviteit tegen politie’
Foto: rr

‘Het spijtige verlies van Royal Antwerp FC bracht hevige emoties met zich mee voor duizenden supporters. Dat is volkomen begrijpelijk. Antwerpen had een promotie naar eerste klasse zeer verwelkomd’, zegt De Wever. ‘Een kleine groep maakte van deze algemene teleurstelling misbruik om zonder enig respect voor de fans, omwonenden en de politie een eigen agenda van geweldpleging en vandalisme door te duwen. Ze maakten daarmee de club en de stad Antwerpen ten schande.’

De Antwerpse burgemeester hoopt dat verder onderzoek alle daders in beeld brengt, zodat ze gestraft worden voor hun wandaden, zegt hij zondag in een mededeling.

De Wever bedankt de honderden politiemensen die zich op het terrein hard hebben ingezet om de rust te laten terugkeren voor de buurtbewoners. Hij zal samen met de politie de gebeurtenissen evalueren en van zeer nabij blijven opvolgen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in