Nairo Quintana springt naar tweede plaats op WorldTour-ranking
Foto: Photo News

Dankzij zijn eindzege in de Ronde van Romandië klimt de Colombiaan Nairo Quintana (Movistar) zondag van de zesde naar de tweede plaats op de WorldTour-ranking. De Slovaak Peter Sagan (Tinkoff) blijft de nummer 1. Alberto Contador (Tinkoff) zakt van de tweede naar de derde stek.

De Rus Ilnur Zakarin, vierde in de Zwitserse rittenkoers, boekt vijf plaatsen winst en is nu vijfde. Sep Vanmarcke, de eerste Belg, moet twee plaatsen prijsgeven en staat op de zevende plaats. Greg Van Avermaet is drie treden lager terug te vinden. Dankzij zijn tweede plaats in de eindstand van de Ronde van Romandië komt de Fransman Thibaut Pinot (8e) de top 10 binnen. Jürgen Roelandts is 25e (-1), Tom Boonen 28e (-1).

Het Russische Tinkoff behoudt de leidersplaats in het ploegenklassement. Het Britse Sky is tweede. Movistar klimt van de zesde naar de derde stek. Etixx-Quick Step is zesde (-2), Lotto-Soudal 12e (-1).

In de landenranking blijft België derde achter Spanje en Australië. De volgende WT-rankings worden opgemaakt na de Giro (6-29 mei).