Quintana: “Eindzege bezorgt ons veel vertrouwen met oog op Tour”
Foto: Photo News

Nairo Quintana heeft zondag voor het eerst in zijn carrière de Ronde van Romandië gewonnen. De eindzege van de Colombiaan kwam op de slotdag niet meer in gevaar. “Deze zege bezorgt zowel mij als de ploeg de nodige rust”, aldus de renner van Movistar.

“De ploeg heeft de hele week fantastisch werk geleverd”, steekt Quintana niet alle pluimen op zijn eigen hoed. “Maar we mogen nu zeker niet op onze lauweren gaan rusten. Deze zege geeft ons veel vertrouwen en rust. En echt iedereen is sterk op dreef. Zoals de kaarten nu liggen, maakt het zelfs niet uit met welke renners we richting Tour gaan. We zullen altijd goed voor de dag komen. Maar tot juli kan er nog veel gebeuren en ook de andere ploegen zullen met een sterk geheel aan de start staan.”

“Het deed de voorbije week heel veel deugd om de vreugde bij de Colombiaanse supporters te zien”, gaat Quintana verder. “Zowel in Zwitserland langs de weg als thuis in Colombia. Deze overwinning draag ik dan ook op aan hen. Ik vertrek nu naar huis om enkele weken bij mijn familie te zijn en te trainen in Colombia. Of ik de Ronde van Zwitserland zal rijden? Dat weet ik nog niet. Ik weet alleen dat we een duidelijk doel hebben en we moeten enkel naar onszelf kijken. Het belangrijkste is dat ik in de best mogelijke conditie aan de start van de Tour verschijn.”