Malia Obama, de oudste dochter van president Obama, gaat in de herfst van 2017 aan de prestigieuze Harvard-universiteit studeren. Dat heeft het Witte Huis aangekondigd. Maar eerst neemt ze een sabbatjaar.

De 17-jarige Malia Obama zal in de herfst van volgend jaar aan de universiteit starten. ‘Voor ze aan haar studies begint, neemt Malia een sabbatjaar’, meldt het Witte Huis in een mededeling.

In de VS is een sabbatjaar na het middelbaar een populaire keuze, Harvard moedigt zijn studenten zelfs aan om dat te doen. Bovendien start Malia dan na het presidentschap van haar vader, waardoor ze minder in de belangstelling zal lopen.

Waarom Malia voor Harvard en voor een sabbatjaar heeft gekozen, is niet bekendgemaakt. Wel gaven haar ouders haar het advies om niet voor een naam te kiezen. De Amerikaanse media speculeren al langer over welke universiteit de presidentsdochter zou kiezen.

Harvard heeft dit jaar slechts 5,2 procent van de kandidaat-studenten toegelaten, onder wie dus ook de oudste dochter van de president.

Malia wordt daarmee de laatste in een lange traditie van presidentskinderen die aan de elite-universiteit begint. Barack Obama en zijn vrouw Michelle hebben overigens ook aan Harvard gestudeerd.