Leicester nog geen kampioen na gelijkspel tegen Manchester United
Foto: Photo News

Leicester mag zich voorlopig nog geen Engels kampioen noemen. Op het veld van Manchester United kwam het niet verder dan een 1-1-gelijkspel na doelpunten van Anthony Martial en Wes Morgan. Nog geen champagne voor Mahrez en co dus, maar als dichtste achtervolger Tottenham maandag niet wint op het veld van Chelsea, mogen The Foxes toch beginnen vieren.

De opdracht voor aanvang van de wedstrijd was simpel voor Leicester. Won het op het veld van Manchester United, dan kroonde het zich tot Engels kampioen. Het moest dat wel nog altijd zien te doen zonder prijsschutter Jamie Vardy, die geschorst moest toekijken. Wel van de partij bij The Foxes was Voetballer van het Jaar Riyad Mahrez, bij de thuisploeg stond Marouane Fellaini in de basis.

Leicester snel langszij

De wedstrijd kon nauwelijks slechter beginnen voor de titelfavoriet. Zes minuten waren er amper gespeeld op Old Trafford toen Anthony Martial de opdracht van Leicester er wat lastiger opmaakte. De jonge Fransman stond moederziel alleen aan de tweede paal om de openingstreffer tegen de touwen te prikken. Kasper Schmeichel - zoon van de legendarische United-doelman Peter - dus een eerste keer geklopt, maar de Deen voorkwam amper enkele minuten later al erger. Fellaini legde af tot bij Lingard, Schmeichel ranselde het schot uit zijn korte hoek.

Leicester nog geen kampioen na gelijkspel tegen Manchester United
Fellaini ontsnapte (alweer) aan een rode kaart. Foto: Photo News

Het was het sein voor Leicester om de rug te rechten. Na een vrije trap van Drinkwater (en heel wat geduw en getrek in de grote rechthoek) kopte kapitein Wes Morgan zijn ploeg terug in de wedstrijd. De bezoekers werden helemaal gek, Fellaini deed een paar minuten later hetzelfde. Niet met een doelpunt, wel met een typische Fellaini-actie. Robert Huth incasseerde een elleboogstoot én een slag van de Rode Duivel, die zowaar zonder kaart ontsnapte. Ontsnappen, dat deed ook Danny Simpson. Hij leed knullig balverlies en moest de doorgebroken Jesse Lingard neertrekken, maar ook hier mocht het spel vreemd genoeg gewoon verder gaan.

Bezoekers ontsnappen in het slot

Ook in de tweede helft hielden Leicester en United mekaar lang in evenwicht. Schuwe pogingen van Morgan en Ulloa werden door De Gea makkelijk onschadelijk gemaakt, aan de overkant probeerde Rooney het tevergeefs met een lob. En ook Mahrez speelde zich toch nog even in de kijker. Met een knappe actie zette hij een handvol tegenstanders in de wind, maar stuitte uiteindelijk op de vuisten van De Gea. In het slot moest Drinkwater nog naar de kant met een tweede gele kaart en mochten de bezoekers van geluk spreken dat scheidsrechter Michael Oliver de bal net buiten de grote rechthoek legde.

Toch kwam geen van beide ploegen nog tot scoren. Daardoor mag Leicester zich nog geen kampioen noemen. Als dichtste achtervolger Tottenham morgen echter niet wint op het veld van Chelsea, mogen coach Claudio Ranieri en co de champagne wel beginnen ontkurken.