Evi Van Acker pakt de zege op WB zeilen in Hyères
Foto: AFP

Evi Van Acker heeft zondag de Wereldbekermanche zeilen in het Franse Hyères in de Laser Radial-klasse gewonnen, dat is de derde van vijf WB-manches dit seizoen. Voor de dertigjarige Gentse was het al de derde zege op rij in Hyères.

Van Acker domineerde de voorbije dagen de Wereldbekermanche maar moest zaterdag in Hyères toch haar leidersplaats afstaan aan de Zweedse Josefin Olsson. Om alsnog de eindzege binnen te halen, moest de bronzen medaillewinnares van de Olympische Spelen van vier jaar geleden in de Britse hoofdstad Londen dus voor de Zweedse eindigen in de medalrace. Met een negende plaats op zondag lukte dat maar net, Olsson finishte op de tiende en tevens laatste plaats. Beide zeilster komen zo op 42 punten in de eindstand, maar de zege ging dankzij een beter resultaat in de medaillerace naar Van Acker. De derde plaats was voor de Britse Alison Young. Voor Emma Plasschaert (16e) en Maité Carlier (24e) was de WB-manche zaterdag al voorbij. Enkel de top tien kreeg immers startrecht in de medal race.

In de 49er namen Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers zondag voor de eerste keer op een WB-manche deel aan de medalrace. Het Belgische zeilduo eindigde daarin op de negende plaats, wat hen ook de negende plaats in de eindstand opleverde. Levi en Max Slap eindigden zaterdag als 40e en laatste.

In de Laser-categorie viel Wannes Van Laer (91 ptn) zaterdag terug van de negende naar de 12e plaats. Daardoor miste hij maar net de medaillerace. Sam Vandormael werd 34e, William De Smet 39e.

België is op de komende Olympische Spelen in Rio zeker van één boot in de Laser Radial, de Laser en de 49er.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in