Jong talent van Hannover 96 komt om het leven bij auto-ongeluk

Niklas Feierabend, een 19-jarig opkomend talent van het Duitse Hannover 96, is om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat maakte de club uit de Duitse Bundesliga zondag bekend.

“We hebben vanochtend het tragische nieuws gekregen dat Niklas het slachtoffer is geworden van een zwaar verkeersongeluk eerder deze zondag”, laat Hannover weten op zijn website. “Iedereen op de club is gechoqueerd.”

Het ongeval deed zich volgens de politie om 05u45 voor toen een wagen met vijf inzittenden van de baan afweek en crashte tegen een boom. Drie passagiers die op de achterbank zaten, waaronder Feierabend, overleefden de klap niet.

De aanvaller, die drie dagen geleden nog zijn negentiende verjaardag vierde, tekende in februari zijn profcontract bij Hannover 96. Hij scoorde dit seizoen bij de jeugd in 27 matchen vijtien doelpunten en gaf zeven assists. De club laten weten dat de match van de U23 tegen Hildesheim zondag is afgelast.

Hannover kent momenteel een rotseizoen. Op twee speeldagen van het einde staat de club troosteloos laatste in de Bundesliga en is het al zeker van degradatie naar tweede klasse.