Professor publiceert eerlijke ‘cv van mislukkingen’
Johannes Haushofer Foto: rr

Een carrière uitbouwen is zelden een verhaal van rozengeur en maneschijn. Maar wie durft de professionele tegenslagen openlijk toegeven op zijn cv? Professor Haushofer deed een noemenswaardige poging.

‘Ik heb een nieuwe publicatie: mijn cv van mislukkingen!’, tweette professor Johannes Haushofer die aan de universiteit van Princeton werkt een week geleden. De man, die op het departement psychologie werkt, gaf vervolgens een confronterend eerlijk overzicht van al zijn professionele tegenslagen.

‘De meeste dingen die ik probeer, mislukken. Maar die flops zijn vaak onzichtbaar, terwijl successen in de schijnwerpers staan. Daarom publiceer ik mijn eerlijke cv van mislukkingen om de balans in mijn professionele leven te weerspiegelen’, klinkt het bovenaan zijn cv.

Vervolgens maakt Haushofer verschillende categorieën van professionele problemen. Van ‘academische posities die ik niet veroverde’ tot ‘onderzoeksfinanciering die ik niet kreeg’: de professor houdt geen enkel falen geheim.

De openhartigheid van de man werd zodanig gesmaakt, dat zijn bericht viraal ging op Twitter en andere sociale media.

Door al die aandacht, voegde Haushofer nog een extra ludiek item toe op zijn cv van mislukkingen: ‘Meta-mislukking: 2016 - Deze cv van mislukkingen heeft al veel meer aandacht gekregen dan mijn hele verzameling van academische werken.’