Dagsucces voor Mareczko in Turkije, eindzege voor Gonçalves
Foto: Photo News

Jakub Mareczko heeft zondag de slotrit in de Ronde van Turkije (cat. 2.BC) gewonnen. De Italiaan van Southeast maakte het af in de sprint. Kris Boeckmans (Lotto-Soudal) sprintte naar een vierde plaats. De Portugees José Gonçalves (Caja Rural) is eindwinnaar.

Op de slotdag in de Ronde van Turkije kregen de renners nog een geaccidenteerd parcours voorgeschoteld. Vier renners hadden zin in een avontuur en trokken ten aanval. De Tsjech Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice), de Fransman Nicolas Baldo (Team Roth), de Turk Muhammed Atalay (Torku Sekerspor) en de Italiaan Alessandro Malaguti (Unieuro Wilier) reden een maximale voorsprong van om en bij de vijf minuten bij elkaar.

Terwijl Caja Rural het peloton mende, ging Baldo vooraan overboord in de kopgroep. Op dertig kilometer van de finish bedroeg de voorsprong van de drie overgebleven leiders nog steeds ruim vier minuten. Het zag er even naar uit dat het trio in de straten van Selçuk zou vechten om de dagzege, maar door het werk van Lotto-Soudal en Lampre-Merida slonk de voorsprong zienderogen. Op twee kilometer van de finish was het verhaaltje van de vluchters dan ook uit.

In de sprint toonde Mareczko zich de sterkste. Sacha Modolo (Lampre-Merida) werd tweede, de Argentijn Francisco Chamorro (Funvic Soul Cycles) kwam als derde over de streep. Boeckmans werd prima voorin gehouden door zijn ploegmaat Greg Henderson en werd vierde. De eindzege van Gonçalves kwam niet meer in gevaar. De Portugees wint de Ronde van Turkije voor zijn ploegmaat David Arroyo en de Kazak Nikita Stalnov (Astana City).