Portugese teamarts: “Ronaldo zet EK-deelname op het spel”
Foto: EPA

Nuno Campos, de teamarts van de Portugese nationale ploeg, vreest dat sterspeler Cristiano Ronaldo zijn EK-deelname in het gevaar brengt als hij woensdag speelt in de terugmatch van de halve finale van de Champions League. Dat zei de man aan de Engelse krant Manchester Evening News. De drievoudige wereldvoetballer van het jaar sukkelt met een dijbeenblessure.

“Als de diagnose aan het licht brengt dat het effectief om een spierscheur gaat, ligt de genezingstijd tussen de 18 en 21 dagen”, legt de teamdokter uit. “En dan zou Ronaldo eigenlijk forfait moeten geven voor de return tegen City en de Liga-wedstrijd tegen Valencia (8 mei). Als hij toch speelt, loopt hij het risico dat zijn blessure verergert. En op die manier brengt Ronaldo zijn EK-deelname in gevaar.”

De 31-jarige Portugees, die vorige week de heenmatch tegen Manchester City (0-0) miste en ook zaterdag in La Liga werd gespaard tegen Real Sociedad (0-1 overwining voor de Koninklijke na een goal van Bale), lijkt dicht bij een terugkeer te staan. “Het team bereidt de match tegen City voor. En goed nieuws, Cristiano Ronaldo traint opnieuw mee”, laat Real weten op twitter.

Portugal zit op het EK in een poule met IJsland, Hongarije en Oostenrijk. Op 16 juni openen Ronaldo en co tegen IJsland.