Belgian Lions spelen kwalificatieduels voor EK in Lotto Arena
Foto: BELGA

De Belgische mannenploeg speelt zijn thuiswedstrijden in de voorronde van het EK basketbal opnieuw in de Antwerpse Lotto Arena. Dat meldt de Belgische basketbalfederatie KBBB zondag in een persbericht.

België werd in januari bij de loting voor de voorronde van het EK voor mannenteams van 2017 in groep A ondergebracht en speelt tegen Ijsland, Zwitserland en Cyprus. “De Belgian Lions hebben zich ondertussen drie keer op rij voor een Eurobasket gekwalificeerd en zijn al zes jaar onafgebroken top zestien in Europa”, meldt de KBBB. “In augustus en september gaan de Lions op zoek naar een vierde opeenvolgende EK. In de Lotto Arena staan er drie EK-kwalificatiewedstrijden op het programma: op 31 augustus tegen Cyprus, op 7 september versus IJsland en ten slotte op 14 september tegen Zwitserland”, klinkt het. De uitwedstrijden zijn voor 3 september (Zwitserland), 10 september (Cyprus) en 17 september (Ijsland).

“In Antwerpen hebben de Lions in de voorbije jaren al enkele historische overwinningen behaald, onder meer tegen Frankrijk en ook de beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Polen. We zijn de Stad Antwerpen en de club Port of Antwerp Giants dankbaar dat ze opnieuw mee hun schouders onder de Belgian Lions willen zetten”, verklaarde KBBB-voorzitter Cyriel Coomans.

De Belgian Lions, de nummer dertien van het voorbije EK, waren net als Polen, Slovenië, Georgië, Rusland, Duitsland en Macedonië benoemd tot reekshoofd bij de loting. De 27 landen werden ingedeeld in zeven groepen (zes groepen van vier landen en één van drie landen). De winnaars van de zeven groepen kwalificeren zich samen met de beste vier tweedes voor de eindronde van Euro 2017. Dat toernooi is een co-organisatie van Finland, Israël, Roemenië en Turkije. Naast de vier organisatoren zijn Spanje (regerend Europees kampioen) en Litouwen (verliezend finalist op het vorige EK) al zeker van deelname. Ook de zeven andere Europese landen die zich kwalificeerden voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro hebben hun EK-ticket al op zak. Dat zijn Kroatië, Tsjechië, Frankrijk, Griekenland, Italië, Letland en Servië.