Gebroken vinger houdt Philippe Gilbert ook uit Ronde van Italië
Foto: BELGA

Philippe Gilbert geeft forfait voor de Ronde van Italië (6-29 mei). Dat heeft zijn team BMC zondag bevestigd. De 33-jarige Gilbert, vorig jaar nog goed voor twee ritzeges in de Giro, moest normaal gezien aan de start komen, maar heeft nog steeds te veel last van zijn gebroken vinger.

‘Phil’ liep bij een ruzie van ruim drie weken geleden op training met een automobilist en diens passagier drie breukjes op in de linkermiddelvinger. Die werden in het ziekenhuis met kleine pinnetjes vastgezet. Hij startte daarna wel in onder andere de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl, maar had ook daar veel last van zijn vinger en zijn rug en speelde er geen rol van betekenis. Gilbert gaf nadien verstek voor Luik-Bastenaken-Luik om zijn deelname aan de Giro niet in het gedrang te brengen, nu blijkt hij echter onvoldoende hersteld.

“Phil herstelt goed, maar niet in die mate dat hij 100% fit is voor de Giro . Vanuit medisch standpunt is het dan ook niet verantwoord om hem aan de start te brengen, zeker omdat hij niet in de positie is om echt competitief te zijn”, klinkt het bij ploegarts Max Testa.

In de Giro-selectie zitten na het uitvallen van Gilbert geen Belgen. BMC rijdt zonder klassementsrenner en mikt op ritzeges. De Giro gaat op 6 mei van start en eindigt op 29 mei.

De selectie van BMC voor de Giro:

Darwin Atapuma (Col), Alessandro De Marchi (Ita), Silvan Dillier (Zwi), Stefan Küng (Zwi), Daniel Oss (Ita), Manuel Quinziato (Ita), Joey Rosskopf (VSt), Manuel Senni (Ita), Rick Zabel (Dui).