Kate Middleton poseert voor het eerst voor modeblad
Kate Middleton Foto: Photo News

Niet alleen het 100-jarige model Bo Gilbert zal meewerken aan het jubileumnummer van het Britse modeblad Vogue. Ook de hertogin van Cambridge Kate Middleton zal in juni op de cover van Vogue prijken. Het is de allereerste keer dat de hertogin poseert voor een modeblad.

Het Britse Vogue bestaat honderd jaar en dat moet gevierd worden. Eerder deze week maakte het modeblad bekend dat ze voor de jubileumeditie samenwerken met onder meer Bo Gilbert, een modebewuste dame met dezelfde leeftijd als het blad. Nu wordt ook de hertogin van Cambridge, met maar liefst tien pagina’s in het blad, aan dat lijstje toegevoegd.

’We zijn vereerd dat de hertogin van Cambridge samen met ons het 100-jarig bestaan van het Britse Vogue wil vieren’, zegt hoofdredactrice Alexandra Shulman. ‘Met de hertogin samenwerken, was een fenomenale ervaring. We hebben samen iets fantastisch gecreëerd. Dankzij Kate Middleton kunnen we onze traditie van elegante fotoreeksen, met het Britse koningshuis in de hoofdrol, voortzetten.'

Ook fotograaf Josh Olins wordt de hemel in geprezen. ‘Olins fotografeerde de hertogin precies zoals ze is: een natuurlijke schoonheid met een voorliefde voor het platteland’, zegt Nicholas Cullinan, directeur van het National Portrait Gallery, waar vanaf 1 mei een voorproefje van de foto’s te zien is. Het juninummer van het Britse Vogue is wereldwijd te downloaden vanaf 5 mei.