De Duitse politie heeft zaterdag in de marge van de Bundesliga-derby tussen Darmstadt 98 en Eintracht Frankfurt maar liefst 530 supporters opgepakt. Bij de meeste fans bleef het bij een identificatie, 159 voetbalsupporters moesten mee naar het politiebureau en twaalf kregen een proces-verbaal. Vier agenten raakten lichtgewond.

De politie moest zo vaak optreden omdat de bezoekende supporters van de Duitse voetbalbond het verbod hadden gekregen om de 'Hessenderby' bij te wonen. Ze mochten het stadion niet in vanwege ongeregeldheden tijdens de eerste confrontatie van de teams dit seizoen. De gemeente Darmstadt wilde daarop ook de fans van de uitclub uit het centrum weren, maar trok dat besluit in. De ordediensten waren massaal ter plaatse, er waren zo maar even 1.700 agenten aanwezig rond het stadion en in de binnenstad.

Bij de aangehouden heethoofden zaten onder meer honderd fans van Frankfurt die onder andere baseballbats en metalen staven bij zich hadden.

De partij zelf eindigde op 1-2 overwinning voor Frankfurt. In het klassement in de Bundesliga staat Darmstadt veertiende, Frankfurt is zestiende met twee punten minder.