Al je kookboeken in je broekzak dankzij app
Foto: Cookle
Je staat in de supermarkt, je ziet asperges en je denkt: Ja! Asperges à la Flamande! Dáár heb ik zin in! Eén probleem: het recept ligt thuis, diep verborgen in een kookboek van Jeroen Meus. En je weet begot niet welke ingrediënten er nog bij horen.

Dat wordt vanaf nu opgelost met Cookle, ontwikkeld door het Vlaamse Next Apps en uitgeverijen Lannoo en WPG. Cookle verzamelt de populairste kookboeken uit Vlaanderen (Dagelijkse Kost, Puur Eten…), en zorgt ervoor dat je op elk moment de ingrediënten van een recept in je broekzak hebt.

'Bovendien maakt Cookle komaf met al die kookboeken die vol papiertjes zitten', zegt bedenker Wim Van Buynder. 'Bladwijzers heb je niet meer nodig, je bundelt gewoon je favoriete recepten in de app. En je kan die ook delen met andere gebruikers. Op termijn zal Cookle een culinair platform worden, waarop hobbykoks, chefs en uitgeverijen online verbonden zijn.'

In de app staan enkel de titels en de ingrediënten. Voor de recepten uit de kookboeken zelf heb je nog altijd het boek nodig, zodat de auteursrechten niet geschonden worden. Cookle is gratis beschikbaar voor iOS en Android. Ontwikkeld door Next Apps.