Opnieuw onrust aan Turks-Syrische grens
Gaziantep Foto: AFP

Bij een nieuwe raketaanval van Koerdische militanten op de Zuid-Turkse grensstad Nusaybin, bij de Syrische grens, zijn minstens drie soldaten om het leven gekomen, zegt het Turkse leger. In het naburige Gaziantep vond er bomaanslag plaats voor een politiekantoor waarbij minstens één dode viel. Ook elders op de Turks-Syrische grens laait het geweld opnieuw op.

Drie Turkse soldaten werden zondag gedood bij een raketaanval van Koerdische militanten tijdens een militaire operatie in de zuidoostelijke grensstad Nusaybin, zo meldt het Turkse leger.

Ook in het naburige Gaziantep viel een dode en dertien gewonden toen een wagen werd opgeblazen in de buurt van een politiekantoor. Nadien waren volgens het persbureau DHA geweerschoten te horen. Zowel DHA als het staatspersbureau Anadolu sprak van 'een terroristische aanval'.

Gaziantep ligt nabij de grens met Syrië. Vorige week brachten de Duitse bondskanselier Angela Merkel en Europees president Donald Tusk nog een bezoek aan de stad en een nabijgelegen vluchtelingenkamp.

In de regio wordt de afgelopen maanden zwaar gevochten tussen regeringstroepen en aanhangers van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK.

In het zuidwesten van het land werd het Turkse grensstadje Kilis onder vuur genomen door twee raketten, afkomsten uit een gebied dat wordt gecontroleerd door Islamitische Staat (IS). Daarbij vielen twee gewonden. Ook zaterdag waren raketten afgevuurd op het stadje.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in