Lenteweer op komst
Foto: JAA

We kunnen die winterjas binnenkort dan toch echt opnieuw opbergen. Vandaag wordt het vrij zonnig en volgende week worden zelfs temperaturen tot ongeveer 22 graden verwacht.

Zondag is het vrij zonnig over het westen en midden van het land. Over het oosten en zuidoosten kan het nog wel enige tijd duren voor de zon doorbreekt. Tijdens de ochtenduren valt er zelfs nog wat lichte regen.

Er staat een zwakke tot matige noordenwind. De maxima bedragen 11 graden dicht bij zee en in de Ardennen en ongeveer 14 graden elders.

Zondagavond en -nacht is het helder tot licht bewolkt. De minima liggen rond het vriespunt op de Hoge Venen en bedragen 2 tot 4 graden in de andere streken.

Maandag is het eerst vrij zonnig. Later verschijnt er geleidelijk meer bewolking en ‘s avonds en tijdens de nacht naar dinsdag kan er wat regen vallen. Er waait een zwakke tot matige, aan zee later een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima bedragen 14 graden aan zee en in de Ardennen en zowat 17 graden elders.

Dinsdag is het eerst bewolkt met tijdelijk nog kans op een bui. Nadien wordt het zonniger vanuit het westen bij zowat 14 graden.

Van woensdag tot en met zondag blijft het droog met zonnige perioden. De middagtemperatuur stijgt van zowat 16 graden woensdag naar ongeveer 22 graden op vrijdag en in het weekend. Aan de kust en in de Ardennen is het koeler.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in