Gefrustreerde Antwerp-fans steken combi in brand: vijf relschoppers opgepakt
Een combi is in brand gestoken aan de Ter Rivierenlaan in Deurne. Een man die in de buurt woont, probeert het vuur nog te blussen. Foto: SaHe
Het einde van de wedstrijd Antwerp-Eupen is in mineur verlopen. Gefrustreerde supporters hebben een politiecombi in brand gestoken, een bushok vernield en de aanwezige politieploegen uitgedaagd. Twaalf agenten raakten gewond. Er werden vijf relschoppers opgepakt.

Er hing vlak na affluiten van het gelijkspel al spanning in de lucht toen enkele honderden Antwerp-aanhangers naar het vak van Eupen stormden, uit op een gevecht. De talrijke stewards beletten deze uitval en het waterkanon van de politie greep in, zodat de dreiging werd afgewend.

Bij het leeglopen van het stadion werd het erger. In de omgeving van de Ter Rivierenlaan werden combi’s aangevallen. Eén politiecombi werd in brand gestoken en totaal vernield. De brandweer moest blussen. Een bushokje werd ook totaal vernield.

De politie probeerde de vernielzuchtige supporters in te tomen, maar dat draaide uit op een kat-en-muisspel waarbij het waterkanon herhaaldelijk is ingezet.

Twaalf agenten raakten gewond. Vijf relschoppers werden opgepakt. 

Gefrustreerde Antwerp-fans steken combi in brand: vijf relschoppers opgepakt

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in