Marc Coucke heeft al nieuw project in gedachten: ‘Ik wil kanker voorkomen’
Foto: BELGAIMAGE

Een dag nadat bekend raakte dat Marc Coucke niet langer aan het hoofd staat van zijn geesteskind Omega Pharma, heeft de Belgische topman via zijn favoriete medium Twitter voor het eerst sinds dinsdag gereageerd op het nieuws. Hij neemt afscheid van het bedrijf, maar kijkt eveneens naar de toekomst.

‘Alea iacta est. En nee, Bart De Wever heeft mijn pagina niet gehackt’, zo klonk het woensdagavond op de Twitter-pagina van topman Marc Coucke. Hij had net bekend gemaakt dat hij opstapte bij Omega Pharma, nadat zijn positie in de raad van bestuur van Perrigo ook al geschrapt was.

Een dag later is hij zijn bureau al aan het opruimen, en daar horen ook de nodige emotionele tweets bij. ‘Heel dankbaar voor een uniek team, nu in goede handen bij Perrigo. Zo trots op al wie meegeholpen heeft om van niks en vanuit dit kleine landje, een Europees topbedrijf op te bouwen!’, klinkt het. Daarnaast kijkt Coucke ook al voorzichtig naar de toekomst. Zo blijkt het zijn grootste droom om kanker te voorkomen. Eind vorig jaar maakte Coucke bekend dat hij investeerde in de vzw Stop Darmkanker, die ook nu even in de bloemetjes worden gezet als zijn nieuwe uitdaging. Tot slot worden ook zijn vaste medewerkers bedankt voor alle hartverwarmende berichten. ‘Vanavond lezen met een glaasje, traantje plengen en laatste Omega-feestje voor jullie plannen!’, aldus de topman.