Isabel Albers gaat Het Laatste Nieuws leiden
Archieffoto. Foto: Belga

Isabel Albers, de huidige hoofdredacteur van zakenkrant De Tijd, gaat Het Laatste Nieuws leiden. Dat laat De Tijd zelf weten op zijn website.

Het Laatste Nieuws zocht een nieuwe co-hoofdredacteur sinds Margot Moeseke ermee ophield. Vanaf 1 juni zal Albers (44) als algemeen hoofdredacteur een driekoppige hoofdredactie leiden. Huidig hoofdredacteur Wim Verhoeven (47) en Dimitri Antonissen (41) vervolledigen het drietal.

Albers is sinds 2011 hoofdredacteur van De Tijd. Daarvoor was ze chef politiek bij De Standaard. Door haar aanstelling bij De Tijd werd ze meteen de eerste vrouwelijke hoofdredacteur van een Vlaamse krant. Mediagroep De Persgroep, dat eigenaar is van Het Laatste Nieuws, bezit ook een deel van De Tijd.

Prachtige opdracht

In een persbericht laat Albers weten dat ze 'met spijt in het hart' De Tijd verlaat. Ze bedankt de directie van uitgever Mediafin en de redactie voor de fijne samenwerking. Nog volgens het persbericht legde De Tijd een parcours af van vijf jaar ononderbroken groei en kaapte de zakenkrant veel journalistieke prijzen weg. 'Ik laat een uitstekende redactie achter. Het is een huis met veel talent. Alles is er aanwezig om De Tijd voort te laten groeien. Maar het grootste nieuwsmerk van Vlaanderen mogen leiden, is een prachtige nieuwe journalistieke opdracht binnen De Persgroep', dixit Isabel Albers.

Koen Verwee, ceo van De Persgroep: 'Wij zijn bijzonder blij dat Isabel Het Laatste Nieuws vervoegt. Isabel heeft bij De Tijd bewezen dat ze een journalistiek zwaargewicht is en bovendien een krant kan omvormen tot een multimediaal nieuwsmerk. Het Laatste Nieuws is vandaag reeds het grootste nieuwsmerk op papier en in digitaal, maar tegelijk staan we voor de uitdaging om in digitaal onze betalende lezers nog beter te bedienen. Met de driekoppige hoofdredactie zijn we hiervoor ideaal uitgerust.'

Digital first

De Tijd had in 2015 een oplage van ongeveer 34.000 exemplaren. Opvallend is het hoge aantalen digitale abonnees. Een kwart van de abonnees leest de krant niet meer op papier. Onder het bewind van Albers koos de krant voor een digital first-strategie. De redactie werkt volledig geïntegreerd. Alle journalisten werken er zowel voor de gedrukte krant als voor online.

Die ervaring met een multimediale nieuwsredactie zal haar goed van pas komen in haar nieuwe functie, aangezien Het Laatste Nieuws met HLN.be over de best bezochte nieuwssite van Vlaanderen beschikt. Met een oplage van dagelijks 309.000 exemplaren is de populaire krant ook de grootste van Vlaanderen. De oplage vertoont wel een licht dalende lijn. 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig