Wim Ballieu opent eerste restaurant in Nederland
Foto: rr
Televisiekok Wim Ballieu gaat zijn gehaktballenimperium uitbreiden over de landsgrenzen heen Na vestigingen van Balls & Glory in Gent, Antwerpen, Brussel en Leuven opent hij er op 1 juli een in Eindhoven.

De 33-jarige Ballieu zal elke dag vier gevulde gehaktballen met stoemp serveren en 'water en fruit gratis op tafel' presenteren. En daar zal het niet ophouden: de West-Vlaming kijkt ook naar een pand in hoofdstad Amsterdam.

De televisiekok is ook geen totale vreemde bij onze noorderburen. Zijn foodtruck tekende al present op het Nederlandse muziekfestival Best Kept Secret en zijn voormalige Vier-programma Goe Gebakken wordt momenteel heruitgezonden op de Nederlandse kookzender 24Kitchen.

Intussen windt Ballieu zich op sociale media op over de bureaucratie in Brussel, waar hij aan de KVS Balls & Glory openhoudt. 'Laat ons nú werk maken van een visie en strategie: op lange termijn en ondernemend, in plaats van op korte termijn en bureaucratisch. En geen doekjes tegen het bloeden, de zoveelste consensus, of de zoveelste druppel op de hete plaat. Nu keuzes maken in functie van 2025, samen in plaats van elk voor zich.'