Jambon gefilmd aan 150 per uur op de snelweg
Foto: AFP

150 kilometer per uur. Zeker zo snel rijdt de wagen van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op de E313 in een net opgedoken dashcamfilmpje. ‘Het is de schuld van mijn chauffeur’, zegt Jambon in ‘Het Laatste Nieuws’.

Het was een andere bestuurder die op maandagavond 11 april, net voor 23 uur, met zijn dashcam vastlegde hoe een Audi hem wel erg snel inhaalde op de E313 ter hoogte van Wommelgem. De nummerplaat sprak boekdelen: A4, de auto van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Met 150 kilometer per uur vliegt de wagen er over de weg, waar 120 toegelaten is. Even verder zakt de toegelaten snelheid tot 100 per uur, maar de Audi van Jambon blijft vlot 130 rijden. Bovendien was het wegdek nat door de regen.

‘De schuld van mijn chauffeur’, verdedigt de minister, die de bewuste avond vanuit Hasselt terugkeerde naar Antwerpen na een lezing bij Voka, zich in Het Laatste Nieuws.

‘Het is duidelijk: je ziet dat mijn chauffeur te hard rijdt. Dat valt niet goed te praten, hier zijn geen excuses voor. Ik heb een voorbeeldfunctie en ben me daar bewust van’, zegt Jambon. ‘Mijn chauffeur is in de fout gegaan. Ik heb nog eens herhaald dat ik niet wil dat de verkeersregels overtreden worden.’

De chauffeur kreeg een ernstige waarschuwing. ‘Als de politie en het parket de zaak willen onderzoeken, wil ik mijn medewerking zeker verlenen.’

Wat er met de man met de dashcam gebeurt, die ook te snel rijdt om de Audi te kunnen filmen, is niet bekend.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in