Vrijwilligerswerk? Natuurpark Zillertal!
Foto: © Hochgebirg Naturpark Zillertaler Alpen
Wat we in tijden van drukte en burn-out soms vergeten: werken kan ook veel voldoening geven, vooral als het leuk is en het betekenisvol is. Zoals vrijwilligerswerk in het natuurpark Zillertal.
Dossier aangeboden door #AUSTRIANTIME.

Tijdens het vrijwilligerswerk in het nationale park Zillertaler Alpen kom je op één dag meer te weten over het leven en de samenhang in de natuur, dan veel mensen in hun hele leven. Waarom is het maaien van de weilanden en het verwijderen van struikgewas zo belangrijk? Waarom hebben ze hier überhaupt de almen nodig waar de koeien de zomer in de bergen doorbrengen?

Waardevolle kennis die al eeuwenlang doorgegeven wordt van de ene generatie op de andere.

In de gezonde berglucht worden alle zintuigen weer aangescherpt en voel je je kwiek als nooit tevoren. Het zorgt ervoor dat je rond de middag grote honger krijgt. Dat wordt genieten van 'Melchermuas', een typisch bergboerengerecht dat in een oude, zware ijzeren pan boven open vuur wordt bereid.

De stevige maaltijd geeft genoeg energie om de hele middag aan natuurbeheer te doen. Na zo'n lange dag voel je je – vreemd genoeg – wel kwiek, en moe tegelijk. Een absoluut heerlijk gevoel.

Meer highlights en ideeën voor een reis naar de natuur vind je op www.austria.info/be/austriantime