Zehenthof: joepie, vakantie op de boerderij!
Foto: © Zehenthof
Je hoeft echt niet vroeg uit de veren om kennis te maken met het boerenleven. Op de 'Zehenthof' in Semriach gaan het dagelijkse plattelandsleven en het vakantiegeluk van de gasten perfect samen.
Dossier aangeboden door #AUSTRIANTIME.

Hier begint de dag al meteen met volop genieten. Een heerlijk verkwikkend ontbijt met lekkernijen van de biologische boerderij stoomt je klaar voor een dag vol avontuur. En dat begint al meteen goed: de 'Zehenthof' heeft ongeveer 100 koeien en die willen natuurlijk allemaal gemolken worden. Helpen? Ga je gang, maar als je liever de handen uit de mouwen steekt in de groente- of kruidentuin, dan kan dat natuurlijk ook.

Wie liever rust, een boek leest of gewoon de gedachten de vrije loop wil laten, kan lekker in de schaduw zitten onder een van de drie grote lindebomen. Of toch liever wat wandelen? Vooral niet twijfelen, want ook de idyllische natuur is zeer de moeite waard. In de omgeving van de 200 jaar oude boerderij vind je zonnige weiden en prachtige bomen, ruisende beken en dichte bossen. Dat zorgt voor een erg rustgevende sfeer, iets wat  je tegenwoordig bijna nergens meer vindt.  

Gewoon fijn genieten

Geen dresscode of prestatiedruk, maar veel zon en gezonde buitenlucht, een authentieke sfeer, dagelijks contact met de natuur en veel mooie momenten. Kortom: een vakantie op de boerderij.

Terwijl het leven op de boerderij al vroeg begint, draai je je nog een keer om in je aangename boerenbed. Daarna geniet je van een stevig ontbijt. Je laat je onderdompelen in het boerenleven: geuren, geluiden en smaken ... het leven is hier gewoon intenser. Heel prettig zijn de maaltijden die je deelt met het boerengezin.

Nieuwe ervaringen zijn je deel: zaaien, oogsten, zien hoe kalfjes, geitjes geboren worden ... hier krijg je het gevoel dat je erg met de natuur verbonden bent. 

Wie een paar uur op de boerderij meegeholpen heeft, geniet dubbel. Na een paar uur werk mag je even soezen in de schaduw van de 450 jaar oude lindeboom en val je ’s avonds, moe maar helemaal voldaan, in een diepe, rustgevende slaap. Om de dag erna alles te herhalen ...   

Meer highlights en ideeën voor een reis naar de natuur vind je op www.austria.info/be/austriantime

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in