Hohe Tauern: de boomgrens voorbij!
Foto: © Naturpark Hohe Tauern
"Elke keer wanneer ik een baardgier zie, word ik blij." (Emanuel Egger - ranger - nationale park Hohe Tauern)
Dossier aangeboden door #AUSTRIANTIME.

Ooit al eens een steenbok zien opduiken, net zo nieuwsgierig naar jou als jij naar hem? Het is een geweldig moment, en je kan het zelf beleven. Wel eerst even klimmen.

Het indrukwekkende, panoramische uitzicht vanop de bergen is adembenemend. Het wordt nog mooier als je ook nog eens de kans krijgt om zeldzame dieren en planten te ontdekken. Die kans wordt natuurlijk groter als je erop uit trekt met iemand die de streek door en door kent.

Dat geldt zeker als je de bergen gaat verkennen: samen met een ranger kom je op plekken die je alleen nooit zou vinden en ontdek je veel verborgen natuurschatten. Bovendien leer je hier ook de zeldzame kruiden kennen aan de rand van de weilanden.

Rangers, het zijn niet enkel de behoeders van de natuur, maar het zijn ook echte natuurmensen, die hun kennis maar al te graag delen en je honderduit vertellen over de seizoensgebonden en regionale bijzonderheden. Elk jaargetijde heeft wel iets speciaals: bloesems in het voorjaar, prachtige kleuren in de herfst ...

Eén ding blijft hetzelfde het hele jaar door: de energie die je stap voor stap opdoet, en de stress die verdwijnt. Hier geven bergen rust, het hele jaar door.   

Meer highlights en ideeën voor een reis naar de natuur vind je op www.austria.info/be/austriantime

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in