De 'Groene ring': rendez-vous in het sprookjesbos
Foto: Bernd Fischer
Mythische wezens, moderne volksverhalen en geheimzinnige plekken midden in de natuur: de wandelroute 'Groene Ring' in Vorarlberg vormt een welkom contrast met het hectische stadsleven.
Dossier aangeboden door #AUSTRIANTIME.

Machtige reuzen, versteende tovenaars, sluwe heksen en een mysterieuze berg die diep binnenin trilt en danst. Het zijn sprookjesfiguren en plekken die uitstekend passen in het sprookjesachtige landschap rond Lech Zürs am Arlberg. Geen wonder dus dat je bij het wandelen telkens weer op iets verrassends botst.

Tijdens deze driedaagse etappewandeltocht - over bergkammen en door dalen, langs magische bergmeren en watervallen – maken wandelaars kennis met een geënsceneerde sprookjeswereld, vol humor en charme en worden ze uitgenodigd om eeuwenoude geheimen te ontraadselen. Hier word je de Sherlock Holmes van de Alpen.

En de natuur zelf? Onvergetelijk! De tocht met de kabelbaan naar de Rüfikopf, het uitzicht op de verlaten Zürsersee, lopen door de wollegrasweide of een picknick in de mystieke sprookjeswereld ... het zijn stuk voor stuk momenten die je levensvreugde en creativiteit weer aanwakkeren.   

Zeker geen sprookje, maar een leuke – en echte – extra, zijn de culinaire verwennerijen die als beloning tijdens of na het wandelen klaarstaan, zoals bijvoorbeeld de uitstekende spinazie-knoedels in panoramarestaurant Rüfikopf of de stevige kaas-spätzle, een zelfgemaakte kaas met heerlijk gerookte worstjes op de Kriegeralpe in Lech.

Insidertip:

De grot boven de Zürsersee is goed verstopt. Het zoeken is echter de moeite waard: want het uitzicht op de groene Zürsersee is uniek.

Een adembenemend mooie plek om te slapen: het houten bivak aan de voet van het Stierkopfloch. 

Meer highlights en ideeën voor een reis naar de natuur vind je op www.austria.info/be/austriantime

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in