Madam Bakster wint student-ondernemer van het jaar
Instagram Madam Bakster

Laura Verhulst is het brein achter Madam Bakster, een online bakkerij met niks dan gezonde desserts. De studente werd maandagavond verkozen tot student-ondernemer van het jaar.

Voor het derde jaar op rij werd een student van UGent student-ondernemer van het jaar. Laura Verhulst (22) plaatste zich met haar online bakkerij bovenaan de lijst.

Madam Bakster

De onlinedessertenwinkel van Laura Verhulst staat boordevol gezonde alternatieven. Madam Bakster, tegelijk de bijnaam die Verhulst kreeg van familie en vrienden door haar passie voor het bakken, ontstond uit het persoonlijke verhaal van de bakster. Verhulst verloor op vijftienjarige leeftijd vijfentwintig kilogram. Haar obsessie met gezonde voeding  belemmerde haar in het dagelijks leven. Verhulst, of Madam Bakster, vond manieren om met natuurlijke producten de angst om kilo’s op te stapelen achter zich te laten.

‘Ik vond het zo jammer dat ik in mijn dieet het dessert volledig had gebannen. Er ontbrak echt iets in mijn leven en met Madam Bakster wil ik duidelijk maken dat dat niet hoeft. Je kan dessert eten en gezond leven.’

Ingrediënten

In plaats van dierlijke producten en geraffineerde suikers maakt Madam Bakster desserten op basis van natuurlijke producten. Avocado, chia-zaad, kokosbloesemsuiker, dadels, pure speltbloem, fruit, havermout en allerlei noten zijn slechts enkele ingrediënten waarmee de studente aan de slag gaat.

‘Je mag natuurlijk niet gewoon de dierlijke producten vervangen door plantaardige producten en er evenveel van gebruiken. Ik beperk het gebruik van de natuurlijke producten die ook suikers bevatten, want teveel daarvan is ook ongezond.' een belangrijke nuance, volgens de studente.

Madam Bakster voorkomt ook dat mensen door het consumeren van teveel geraffineerde suikers een sugar rush ervaren. ‘De glycemische index (een maat om aan te geven hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen, red.) van de mens is ook iets waar ik rekening mee wou houden.’

‘Je hebt trouwens al heel wat suikervrije bakkerijen, maar die gebruiken dan maltitol (suikervervanger) en dat is ook niet gezond.’

Boodschap

Verhulst wil als student-ondernemer van het jaar mensen inspireren om hun dromen te verwezenlijken. Als student taal- en letterkunde betreurt Laura het gebrek aan voorbereiding op de arbeidsmarkt. Dat vindt ze jammer. ‘Ik merk bijvoorbeeld hoe sterk ik sta op de arbeidsmarkt, als jonge onderneemster. Zonder Madam Bakster had ik dat misschien nooit geweten. Zo zijn er velen, die dat niet beseffen. Ondernemingsgezindheid is belangrijk voor onze economie’, vertelt de studente.

‘Ik hoop dat ik mensen inspireer, al is het maar dat ze nu misschien geprikkeld worden om te ondernemen. Er zijn veel initiatieven zoals Startit @kbc, of Durf Ondernemen, het centrum voor ondernemen van UGent. Ik wist dat ook allemaal niet. Het is soms niet moeilijker dan het volgen van je passie’, sluit de student af.

Op de online bakkerij www.madambakster.be is te lezen hoe Laura af en toe haar boeken aan de kant schoof om in het weekend met haar handen in het deeg te zitten. Een all-time favoriet van de bakster: de avocadotaart (glutenvrij) met citroen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig