Nu ook schandaal met stelende agenten in Brussel
Foto: photo news
Twee agenten van de Brusselse politie zijn aangehouden. Ze deden tijdens hun diensturen Polen en Roemenen langs de Ring stoppen en namen hun geld af. De zaak vertoont veel overeenkomsten met een affaire in Antwerpen die vorige maand aan het licht kwam.

Na speurwerk door de federale recherche en de algemene inspectie werd zondag een duo jonge inspecteurs ontmaskerd die bij minstens twee feiten geld hebben gestolen van buitenlanders.

 De twee agenten, 24 en 26 jaar oud pleegden de eerste diefstal op zondag 10 december, meldt het parket van Halle-Vilvoorde. Ze reden met hun combi en uniform naar de Brusselse Ring en lieten er een auto met Poolse nummerplaat stoppen, zogezegd voor een grondige controle. In werkelijkheid maakten ze van de gelegenheid gebruik om de Polen te bestelen.

Tien dagen later probeerden ze het opnieuw, aan dezelfde oprit. Toen werd een Roemeens gezelschap aan de kant gezet, opnieuw stalen ze al het geld. Op die manier gingen de twee agenten aan de haal met in totaal 5.300 euro. Beide keren dienden de slachtoffers een klacht in, waardoor het duo kon worden ontmaskerd. Het is nog onduidelijk of er meer slachtoffers zijn.

Het parket weet wel dat de twee voorlopig de enige verdachten zijn. 'Er is geen enkele aanwijzing dat er nog meer agenten bij de zaak betrokken zijn', zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. De twee zijn met onmiddellijke ingang geschorst.

De zaak vertoont veel overeenkomsten met een affaire in Antwerpen die vorige maand aan het licht kwam. Daar werden drie agenten aangehouden, de zogenaamde bende van Mega Toby en Sproetje, nadat ze systematisch sans-papiers hebben beroofd van hun geld of drugs.