Verborgen natuurschat in Zuid-Tirol
Foto: Zuid-Tirol
Steden als Bolzano en Merano zijn bij de meeste toeristen wel bekend, maar Zuid-Tirol heeft nog meer pareltjes in huis waar je misschien nog niet aan gedacht hebt. Het natuurpark Fanes-Senes-Braies bijvoorbeeld.
Dossier aangeboden door Zuid-Tirol.

Het natuurpark is 25.453 hectare groot. Het grenst in het oosten aan het dal Valle di Landro, loopt in het westen tot het dorp San Vigilio en in het zuiden tot het dorp San Cassiano. Op de berghellingen liggen zogenaamde Viles, typisch Ladinische gehuchten die bestaan uit houten boerderijen.

Een populaire wandellocatie is het Fanes-plateau, in een landschap met spleten, holen, geërodeerde rotsen en meren. Het meer Lago di Braies/Pragser Wildsee, gelegen tussen rotswanden, wordt beschouwd als één van de mooiste meren in de Dolomieten. Ook populair bij de bezoekers van het natuurreservaat is de Prato Piazza/Plätzwiese, een uitgestrekte alpenweide.

Het bezoekerscentrum van het natuurpark bevindt zich in San Vigilio en geeft je een idee van de ontstaansgeschiedenis van de Dolomieten. Je ontdekt er ook interessante fossielen. De dieren in het terrarium fascineren vooral kinderen.

Ontdek het perfecte recept voor jouw vakantie op 300daysofsunshine.be