Waarom Valle Isarco zo bijzonder is
Foto: Zuid-Tirol
Valle Isarco is één van de plekken in Zuid-Tirol die je moet gezien hebben. Dit dal ten zuiden van de Brennerpas is genoemd naar de rivier Isarco en heeft zowel in de winter als in de zomer heel wat troeven.
Dossier aangeboden door Zuid-Tirol.

Valle Isarco of Eisacktal strekt zich uit ten zuiden van Brennero/Brenner tot aan Bolzano/Bozen. Al in de Middeleeuwen was dit een trekpleister voor koningen, handelaren en kooplieden die er halthielden tijdens hun reis naar het zuiden. Uit die tijd stammen de leuke stadjes Bressanone/Brixen, Vipiteno/Sterzing en Chiusa/Klausen, waar je winkels, cultuur en cafés vindt.

Winter én zomer

Zowel in de winter als in de zomer geniet je in Valle Isarco volop van de prachtige natuur. Op de steile hellingen en in het dal zelf groeien vooral appels, druiven en tamme kastanjes. Via bergbossen evolueert het landschap naar de rotstorens van de Dolomieten en gletsjerbergen van meer dan 3.000 meter hoog. In de winter kun je skiën, langlaufen, snowboarden of mooie wandelingen maken. De zomer is dan weer ideaal om te fietsen of te mountainbiken.

Gastronomisch genot

Ook de smaakpapillen worden verwend in Valle Isarco. Proef zeker eens van de plaatselijke wijn. Of maak van eind september tot eind november het traditionele najaarsfeest (Törggelen) mee. De wijnboerderijen openen dan hun boerenkamers en kelders zodat je kunt genieten van hun wijnen en streekgerechten. Kortom, dit dal is zeker een reis waard.

Boek nu je hotel hier.