Eet én maak de beste pizza’s
Foto: Zuid-Tirol
Pizzafans, opgelet! Als Italiaanse provincie heeft Zuid-Tirol uiteraard typisch Italiaanse gerechten in petto. Of heb je meer zin om samen met de kinderen zelf pizza’s te maken?
Dossier aangeboden door Zuid-Tirol.

Zuid-Tirol heeft heel wat gastronomische troeven. In verhouding tot het aantal inwoners heeft het zelfs de meeste sterrenrestaurants van alle Italiaanse regio’s: 23 Michelin-sterren voor 19 restaurants. Michelin gaf twee sterren aan Peter Girtler (Gourmetstube Einhorn in Mules/Mauls), Gerhard Wieser (de Trenkerstube in hotel Castel in Tirolo/Dorf Tirol), Norbert Niederkofler (St. Hubertus in hotel Rosa Alpina in San Cassiano/St. Kassian) en Martin Obermarzoner (restaurant Jasmin in hotel Bischofhof in Chiusa/Klausen).

Pizza

En de beste pizza’s? Die vind je misschien wel bij restaurant 357 in Merano, de pizzeria van Andrea Fenoglio. Niet de eerste de beste chef, want hij kreeg van Michelin één ster voor zijn andere restaurant Sissi, eveneens in Merano.

Ga je op vakantie met de kinderen, dan hebben we nog een leuke tip: een pizzaworkshop bij Wöhrmaurer Inn in Velturno/Feldthurns. Elke donderdagvoormiddag maakt pizzabakker Peter samen met een groep kinderen verse pizza’s. Iedereen maakt zijn pizza naar keuze, die daarna natuurlijk ook opgegeten wordt. 

Ontdek het perfecte recept voor jouw vakantie op 300daysofsunshine.be