Op citytrip naar kuuroord Merano
Foto: Zuid-Tirol
Merano staat al sinds de 19de eeuw bekend als kuuroord. Ook vandaag is de tweede grootste stad van Zuid-Tirol the place to be voor wellness en ontspanning.
Dossier aangeboden door Zuid-Tirol.

In het centrum van Merano/Meran heerst een mediterrane sfeer. De historische spastad is onder meer bekend geworden dankzij de Oostenrijkse keizerin Sissi. Zij verbleef er regelmatig om te genieten van spabehandelingen. Heb jij ook zin om je te laten verwennen als een keizerin? In de Terme Merano kom je helemaal tot rust. Zwembaden, sauna’s, Turkse stoombaden en noem maar op: de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit complex werd ontworpen door de bekende architect Matteo Thun en biedt een mooi uitzicht op de bergen errond.

Wat je in Merano ook zeker niet mag missen, zijn de tuinen van kasteel Trauttmansdorff. Het is hier dat keizerin Sissi regelmatig verbleef. Nu is het een toeristisch museum waar je op een leuke manier de geschiedenis van het toerisme in Zuid-Tirol ontdekt. Het unieke park telt heel wat vijvers, promenades, bloemen en – zeker leuk voor de kinderen – een kleine kinderboerderij met diverse dieren.

Ontdek het perfecte recept voor jouw vakantie op 300daysofsunshine.be