Op vakantie met het hele gezin
Foto: Zuid-Tirol
Zuid-Tirol is de perfecte vakantiebestemming voor het hele gezin. Ook voor kinderen zijn er tal van bijzondere troeven: klimavonturen, kastelen, dieren, waterpret en nog veel meer.
Dossier aangeboden door Zuid-Tirol.

De noordelijkste provincie van Italië staat bekend om zijn gastvrijheid en gemoedelijke bergleven. Ouders en kinderen kunnen hun vakantie hier perfect samen beleven: de natuur ontdekken, genieten van cultuur en de zon die er zo’n driehonderd dagen per jaar schijnt. Qua gezinsvriendelijke activiteiten heeft de provincie ook heel wat te bieden.

Ötzi

De bekende ‘ijsman’ Ötzi – de oudste menselijke mummie die ooit gevonden werd in Europa – woont tegenwoordig in het Archeologisch Museum in Bolzano. Het ArcheoParc in het dal Val Senales toont je hoe Ötzi en zijn tijdsgenoten leefden. Je leert er brood bakken, boogschieten en vuur maken, net zoals in de steentijd.

Of wat dacht je van een geologische reis door het Bletterbach-ravijn in Aldino? Op dit avontuurlijke pad ontdek je de geschiedenis van de aarde. Als je vooraf het geologisch museum in het dorp Redagno hebt bezocht, begrijp je het allemaal nog wat beter.

Kastelen

In het kasteel Choira in het dal Val Venosta komt de riddertijd opnieuw tot leven. De unieke wapenkamers, gevuld met ijzeren kledij en kruisbogen, doen de fantasie op hol slaan. In de Dolomieten liggen overigens meer dan achthonderd kastelen en burchten!

Klimmen

Houden jouw kinderen wel van klimavonturen tussen de bomen, dan zit je goed in het klimpark bij de Taser-gezinsalm boven het dorp Scena. In de Dolomieten zijn er trouwens heel wat mogelijkheden om bergen te beklimmen bij bergsport- en klimscholen, zoals het alpinecentrum Catinaccio. Of misschien klim je liever op een Haflingerpaard, genoemd naar een dorp in de buurt van Merano?

Waterpret

Tot slot valt er in Zuid-Tirol met zijn mooie meren en rivieren veel waterplezier te beleven. Ga met de kinderen varen op het meer Lago Resia. Of daal al peddelend in rubberboten de rivier Adige af met de Aquaterra Rafting Club. Verfrissende afkoeling vind je ook in Campo Tures, het eerste natuurbad van Zuid-Tirol. Je merkt het, genoeg ingrediënten voor een geslaagde vakantie met het hele gezin.

Ontdek het perfecte recept voor jouw vakantie op 300daysofsunshine.be