Lekker aperitieven met Hugo
Foto: Zuid-Tirol
Ken je Hugo uit Zuid-Tirol al? Het is geen plaatselijke kunstenaar, boer of burgemeester, maar … een verfrissend drankje. Zuid-Tirol heeft immers een hippe, mediterrane aperitiefcultuur.
Dossier aangeboden door Zuid-Tirol.

De zonnige omgeving van Zuid-Tirol leent zich perfect om te genieten van een lekker aperitiefje. Aan gezellige terrassen geen gebrek, bijvoorbeeld op het Piazza Walther in Bolzano/Bozen. Zuid-Tirol is ook een aanrader voor wijnliefhebbers. In de vinotheek Vitis in Bressanone/Brixen ontdek je bijvoorbeeld meer dan vierhonderd wijnen.

Maar we hadden het dus over Hugo, een specialiteit die enkele jaren geleden ontstaan is in Zuid-Tirol en tegenwoordig heel hip is. Het is een verfrissende mengeling van vlierbloesemsiroop, mousserende wijn en bruiswater, afgewerkt met muntblaadjes en een schijfje citroen. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken: giet 2 cl vlierbloesemsiroop met twee ijsblokjes in een koud wijnglas. Voeg 15 cl prosecco en 10 cl bruiswater toe. Nu nog even roeren, de muntblaadjes toevoegen, garneren met het citroenschijfje en je bent klaar. Hugo is erg verfrissend – op voorwaarde dat je ervoor zorgt dat alle ingrediënten goed koel zijn – en dus perfect voor de zomer!

Ontdek het perfecte recept voor jouw vakantie op 300daysofsunshine.be